Klasična sveža vina | Jamertal vina | Rdeča vinaPenine | Degustacije

KLASIČNA SVEŽA
VINA

Naš značilni stil na katerem gradimo od vsega začetka. Vina pridelamo z minimalnim stikom s kisikom, kar nam omogoča, da vina izražajo svežino, sadnost in poudarjeno sortnost. Vse to nam omogočajo hladnejši pogoji v času zorenja grozdja, ki so rezultat naše makrolokacije – mariborskega vinorodnega okoliša.

sauvignon1

Sauvignon blanc

sivipinot

Sivi pinot

laski

Laški rizling

renski

Renski rizling

rumeni11

Rumeni muškat

chardonnay

Chardonany

rumeni

Rumeni muškat

JAMERTAL
VINA

Nadaljevanje naše vinske zgodbe. Vina, ki nosijo ime naše domače doline. Tudi izbrani vinogradi iz katerih prihaja grozdje za ta vina, rastejo v Jamertalu. Nadgradnja klasične linije, kjer s podaljšanim zorenjem in zrelejšim grozdjem dosegamo večjo polnost in koncentracijo v vinih.

sivijam

Sivi pinot Jamertal

Untitled-5

Sauvignon Jamertal

PENINE
VALDHUBER

Pri pridelavi naših penin strogo sledimo postopku klasične metode. Hladnejše razmere našega podnebja, nam omogočajo optimalno zrelega grozdja za pridelavo penin, z zrelimi kislinami, nizkimi vrednostmi pH in nižjimi sladkorji.

brut

Penina brut nature

rosep1

Rose extra brut

RDEČA
VINA

S pravim pristopom v vinogradu, lahko s fenolno optimalno zrelim grozdjem dokažemo, da je tudi Štajerska področje za rdeča vina. Modri pinot in Modra frankinja z nižjo ekstrakcijo med vinifikacijo pokažeta svojo eleganco v vsej svoji veličini.

modri-modra

Modri+modra

modripinot

Modri pinot

VINSKA
DEGUSTACIJA

Ker vino razumemo kot način življenja, z veseljem sprejmemo obiskovalce, ki jim v urejenem degustacijskem prostoru s pogledom na slikovito vinorodno pokrajino in svečinski grad predstavimo svoja vina in njihove skrivnosti. Čar vina je v tem, da so različna vina lahko med seboj tako zelo drugačna.